Modni trendovi - Jesen Zima '17

modni trendoviU proteklih godinu sam objavio nekoliko tekstova na temu modnih trendova za prošle (tada nadolazeće) sezone. Moram reći da mi je jako zabavno pripremati se i pisati tekstove na ovu temu. Za nekoliko dana nam dolazi jesen i sobom donosi hladne kišne dane i hrpu novih trendova. Proteklu sedmicu sam pretražio internet o nadolazećim trendovima i sastavio ovu listu. 


Što se tiče materijala, u modu se vraća samot. Iskreno samot sam zadnji put nosio u šestom osnovne i proteklih godina ili mi je vid oslabio, ili zaista nije nošen ovdje u Tuzli. Ali kako vidim Hermes, Officine Generale,  Giorgio Armani, Prada i mnogi drugi su koristili ovaj materijal pri izradi svojih odijela i hlača koje su onda predstavili u svojim Jesen/Zima '17 kolekcijama. Ako tražite hlače tražite par napravljen od samota u maslinastozelenoj, tamnoplavoj ili sivoj boji.


Kad su boje u pitanju, pored klasičnih prirodnih poput mahovina zelene, tamnoplave, smeđe i sive, spektru jesenjih boja pridružuju se narandžasta, bež i kamel boja. Prošle zime kamel boja je bila veoma zastupljena kada su u pitanju kaputi, ali ove sezone možete nositi odjeću ove boje od glave do pete – miješanjem raznih tonova i dezena. Narandžasta boja je bila veoma zastupljena u revijama Givenchy-a.


Majice, džemperi, košulje i dukserice će biti ukrašene printovima sloganima i citatima, najviše inspirisanim ’amerikana stilom’. Louis Vuitton (sa plavom baseball košuljom), Raf Simons (sa svojim  NY džemperima ) i Balenciaga (koristila motive i boje koje je koristio Bernie Sanders tokom svoje predsjedničke kampanje) su odlično utjelovili ’amerikana estetik’ u svoju odjeću.


Svakako, uz dobru odjeću, u trendu ćete biti ove jeseni i izborom dobrog telefona. Novi Samsung Galaxy Note 8 je sjajan izbor za sve koji žele pratiti trendove. Gigant Samsung nam je nedavno predstavio ovaj novi phablet, za sve one koji žele da iskoriste maksimum od onoga što Android OS i Samsung nude. Dobra vijest je da Note 8 već možete rezervisati i kupiti ga za samo 1 KM, uz m:tel Moj Mix VIP tarifu. Preporučio bih vam da požurite sa rezervacijom jer najbržima m:tel poklanja DeX modul - docking uređaj koji ovaj telefon pretvara u desktop računar. Sjajno, zar ne?

Pogledajte revije: Hermes, Officine Generale, Giorgio Armani, Prada, Givenchy, Louis Vuitton, Raf Simons i Balenciaga