Esencijalni komadi odjeće za ljeto


esencijalni-komadi-odjeće-za-ljeto

Hey, hi, hello!

Prateći Piti Uomo 92 i druge modne događaje (poput sedmice mode u Londonu, Parizu i Milanu) koji su se desili proteklih sedmica na društvenim mrežama, nisam mogao da ne zapazim sljedeće odjevne predmete koji su bili jako zastupljeni u outfit-ima muškarca koji su posjećivali te događaje. Uvidjevši da su ovi predmeti najviše nošeni, došao sam na ideju da napravim ovu listu. Nadam se da će vam ona pomoći pri odabiru outfit-a za ove tople ljetne dane. Ovi predmeti su manje-više zastupljeni kod većine muškarca, tako da sam siguran da su i kod vas (ako nisu, ne brinite, sada kreće sezona sniženja i veoma lagano bi mogli sebi nabaviti).

Kožne sandale

Često smatrane modnom greškom kožne sandale se nisu proslavile kao idealni komad obuće, sve do ove godine kada doživljavaju stilski preporod. Kožne sandale su prilagodljive raznim načinima odijevanja, kao npr.: uz duge hlače, lanene hlače, šorc, jeans, itd. 

Chino hlače


U sukobu sa današnjim stavovima mnogih, funkcija ove vrste hlača se često stavlja u kategoriju formalne odjeće. Što i jeste istina, ali ih uprkos tome možete upariti u vašu svakodnevnu odjevnu kombinaciju da bi dobili jedan savršeni casual look.





Polo majica


Polo majica se smatra klasičnim odjevnim predmetom. Dizajn i izgled polo majica se nije puno promijenio od prvih godina 20. stoljeća. Polo majica rijetko izgleda staro ili out za naše vrijeme.





Mokasine

Mokasine su jedan od najvažnijih i najpopularnijih klasičnih komada obuće ovoga ljeta. Ako se nosi uz chino hlače i sa bijelom košuljom dugih rukava, imate jednu savršenu ležernu kombinaciju za večernje šetnje ili sastanak. Pored toga, mokasine (odnosi se na one izrađene od kože i na penny loafers) se mogu nositi i na posao u uredu. Ako volite business/smart casual onda vam preporučujem da vaše outfit-e naglasite mokasinama.


Tkani remen

Remen je modni dodatak koji bi trebao da bude prisutan u skoro svim odjevnim kombinacijama modernog odraslog muškarca. Tkani remen u biti yadržava osnovne funkcije običnog remena, samo izgleda više stylish.



Za sami kraj, ako vam se dopao ovaj onda bih vas zamolio da ga podjelite sa vašim prijateljima.
Ovaj tekst je napisan u sklopu partnerstva sa kompanijom m:tel, takođe moram napomenuti da isti ovaj tekst možete pročitati i na njihovom oficijelnom blogu klikom ovdje i za više informacija o m:tel ponudi mobilnih telefona i drugih usluga preporučujem vam da posjetite njihov web shop klikom ovdje