Camo and other colors / TYF x Azra Mehdin

the young fashionista

Hey, hi, hello!

Nakon dugo odguovalčenja konačno je vrijeme da pogledate prvi outfit post ove godine. Prošlog vikedna našao sam se sa mojom prijateljicom Azrom Mehdin koja je fotograf sa puno potencijala. Imali smo jedan session u kojem smo slikali dvije odjevne kombinacije koje su različite kao nebo i zemlja.
Večeras vam prezentujem prvu oudjevnu kombinaciju koja spada u street style, inspirisana je trenutnim dominirajućim modnim trendom, a to je camouflage. Camo trend je nezaobilazan ove sezone, uđite u bilo koju prodavnicu ili butik i vidjet ćete da je skoro sva odjeća ima ovaj dezen na sebi.
Ostatak outfita krase blijede i neutralne zelena, bež i (njeno visočanstvo) siva. Zašto blijede i neutralne? Zato što mislim da se boje dobro sklapaju sa dezenom na jakni.
Kardiganova uloga u ovom outfitu jeste da da kontrast i da bude dobra veza između donjeg djela outfita (patika) sa gornjim i ja mislim da funkcioniše jako dobro.
Moving on, kada sam birao hlače za ovaj outfit imao sam nekoliko opcija, plave jeans koje su izderane ili obične sive. Mislim da bi i jedne i druge dobro išle uz ovu kombinaciju, ali namjerno sam odabrao sive zato što su mi najdraže hlače koje posjedujem.
Za sami kraj imamo patike koje na sebi imaju (dominirajuće) bež, crne i bijele detalje.Sviđa mi se kako su se "stopile" u ovu odjevnu kombinaciju jer nisu puno upadljive, a izgledaju estetički zadovoljavajući.

the young fashionista

the young fashionista
the young fashionista


U ovoj odjevnoj kombinaciji

Jakna: H&M
Kardigan: PULL&BEAR
Majica: NewYorker
Hlače: esprit
Patike: Bershka


Ovaj post je napravljen zajedno sa saradnjom fotgrafa Azre Mehdin i mene, ako hoćete session sa Azrom onda vam toplo prporučujem da je kontaktirate na mail azramehdin@gmail.com.