Kako da preživimo sezonu sniženja

the young fashionista

Januar i februar su svima poznati kao vrijeme zimske sezone sniženja. Mnogo ljudi zna da se zanese i da potroši puno novca u ovom periodu na odjeću i modne dodatke. Međutim, ja sam se trudio da moj šoping tokom ove sezone bude više funkcionalan, na sljedeće načine:

Skinite aplikacije vaših omiljenih brendova i pretplatite se na njihov newsletter


Većina brendova ima svoje aplikacije u Google Play Trgovini/App Store-u. I sve aplikacije vam često šalju obavijesti kada počne sezona sniženja ili kada brend ima artikle po promotivnim cijenama. Isto tako je i sa newsletter-ima, u vaš email inbox će vam pristizati najnovije obavijesti o novim kolekcijama i sniženjima, nekada čak možete dobiti kupon kod od najviše 15% sniženja na vašu kupovinu bilo da je vaš rođendan ili posebno sniženje za email pretplatnike.

Napuštena korpa

Ako ste ljubitelj online kupovine, onda će vam ovo doći kao super stvar da uštedite koji dinar. Uglavnom, kada kupujete preko interneta i kada napunite vašu online korpu, jednostavno napustite/zatvorite tab na checkout sekciji stranice. Nakon par dana u vaš inbox će doći email sa kodom od 10 do 20% popusta za vašu kupovinu. Ovaj metod možete primijeniti i na druge oblike online kupovine (hosting, cloud prostor, kupovina karti i sl.).
Napomena: Ovaj metod ne funkcioniše na ebay-u. Registrujte se na stranici na kojoj kupujete.

Napravite listu


Ako hoćete da vaš šoping tokom ove sezone bude više funkcionalan, onda vam preporučujem da zavirite u svoj ormar, da vidite šta vam fali, da bacite ono što je staro i što više ne nosite i da napravite listu stvari koje vam trebaju. I da onda kupite, te potrošite novac na ono što vam je zaista potrebno. 

Ovaj tekst je napisan u sklopu partnerstva sa kompanijom m:tel, takođe moram napomenuti da isti ovaj tekst možete pročitati I na njihovom oficijelnom blogu klikom ovdje i za više informacija o m:tel ponudi mobilnih telefona i drugih usluga preporučujem vam da posjetite njihov web shop klikom ovdje