Vrijeme je za kapute

Jedna od stvari zbog kojih volim zimu jeste i prilika da nosim moje kapute. Kaputi su od svog nastanka do danas jedan ključni komad odjeće koji bi se trebao nalaziti u u ormarima svih muškaraca, bez obzira na njihovo zanimanje, stil oblačenja… Kao i svi drugi odjevni predmeti, kaputi variraju od klasičnih do avangarde. Bez obzira kakvi bili, oni rijetko izlaze iz mode.
U ovom postu ću vam pokazati par načina kako muški fashionisti nose kapute u svojim dnevnim kombinacijama. Nadam se da ćete iz ovog posta izvući nekoliko ideja koje vam mogu poslužiti.

Duks ispod kaputaNošenje dukserice ispod klasičnog kaputa kao što je ovaj je trend koji su svi muški fashionisti pratili ove sezone. Ako imate duks koji nema kapuljaču, onda u vaš outfit možete dodati i šal bilo kojeg tipa. 

Jeans jakna + košulja

Iskreno, kada sam pročitao članak o outfit inspiraciji na snl.ba, koji govori o nošenju jeans jakne ispod kaputa, bio sam iznenađen, jer nisam nikada mislio da će takav outfit biti dobar i ugodan. Ali, na moje iznenađenje, uopšte mi nije bilo neugodno, štaviše, jeans jakna ispod kaputa je sada moj ‘5 do 12 outfit’. Jednostavno obučem ispod svega toga šta god hoću, od rolki do majica kratkih rukava (malo manje njih ovih dana).

Nosite kaput uz veliki šalNedavno ovaj način za mene je postao učestao, pogotovo u hladnim danima. Postoji nekoliko načina da kombinirate veliki šal uz vaš kaput. Jedan od njih je da ga nosite preko, ovih hladnih dana ipak preferiram da šal omotam oko vrata ili da od njega napravim još jedan sloj između džempera i kaputa.

Ovaj tekst je napisan u sklopu partnerstva sa kompanijom m:tel, takođe moram napomenuti da isti ovaj tekst možete pročitati I na njihovom oficijelnom blogu klikom ovdje i za više informacija o m:tel ponudi mobilnih telefona i drugih usluga preporučujem vam da posjetite njihov web shop klikom ovdje