Aplikacije koje koristim za uređivanje fotografija + moji omiljeni filteri.

Foto: StockSnap by João Silas

Zdravo svima!
Večeras ću vam pokazati kako ja uređujem moje fotografije za instagram.
Moram napomenuti da sve nedavne fotografije (osim par izuzetaka) koje vidite na mom instagramu su slikane sa iPhone-nom 5.
Prva aplikacija se nalazi na samom iOS sistemu, a to je Photos. Ona u sebi ima integriran photo editor, i ja ga koristim radi toga što ima filter Fade. Za njega sam nedavno saznao. Nakon što upotrijebim Fade, sačuvanu fotografiju onda otvorim u Snapseed-u gdje je izoštrim malo, ako je u pitanju slika od outifta onda dodam još i Lens Blur.


Uglavnom to je jedan način editovanja fotografija. Drugi način koji koristim za editovanje fotografija jeste kombinacija Snapseed i VSCO. Prvo u Snapssed-u uredim Svijetlost i Kontrast fotografije, zatim je izoštrim, nakon toga iskoristim moć Selective toola i njime smanjim saturaciju oko glavnog objekta tako da jedini on bude u boji. Nakon toga, uređenu fotografiju importujem u VSCO gdje vršim mala dotjerivanja fotografije da bi na nju onda stavio filter.Omiljeni Filteri koje obično koristim u VSCO-u su: A6, F2 i G3 (nedavno sam počeo da koristim A6, F2 i G3 filtere, prije toga sam koristio ACG) i to je to.