Modni trendovi za muškarce - Jesen 2016//2. dio


Modni trendovi za muškarce - Jesen 2016//2. dio

Zdravo svima, prošle sedmice smo se dotakli teme modnih trendova za ovu jesen. U tom postu sam spomenuo koje boje i dezeni su IN ovu jesen, takođ spomenuo sam da *military style* obuhvata skoro sve aspekte o kojim pišem u ovim postovima.

Odjeća

Military style, što se tiče sakoa i nekih kaputa, se ogleda u tome što je kragna jako naglašena i što su maslinasto zelene boje i camouflage dezena. Pored toga bomber jakne su, već od proljeća, najviše spominjani trend od strane blogera i vlogera za ovu godinu i ovaj period. Kada pričamo o hlačama ovdje moram naglasiti da trend zavraćanja hlača iznad zgloba izlazi iz mode i taj trend zamjenjuju hlače koje su porubljenje ili koje su korjene do iznad zgloba, klasični jeans ovaj period neće biti posebno izražen osim ako imate jeans hlače koje su izblijedljele pranjem. Muški kombinezoni su rijetkost kod nas, što je žalosno jer su oni must have za ovu godinu.


Modni dodaci

Nisam spremio ništa posebno što se tiče modnih dodataka, jer su klasični modni dodaci (šalovi, kape, i dr.) za jesen sasvim ok, pored toga da će jako doći do izražaja srebreni i zlatni prstenovi, patchevi, zakrpe i stickeri na jaknama i drugim odjevnim predmetima.

Cipele i čizme

Cipele i čizme će označiti ovogodišnju jesen po tome što će se u njima gledati vaša autentičnost i vaš statement. Drugim riječima, statement odjeća i cipele generalno predstavljaju nešto primamljivo, nešto što nam vuče pažnju. One mogu reflektirati vašu ličnost. One izgledaju jednostavno napravljeno ali su, uprkos tome, unikat i one su prvi primjećeni dio vašeg outfita od strane posmatrača. Takođe, na njih možete gledati kao vaš lični potpis ali u obliku odjeće i cipele. Na njihovom osnovu vi kombinujete ostatak vašeg outfita. U fotografijama dole možete pogledati koje to cipele i čizme smatram da odaju statement za mene.
Modni trendovi za muškarce - Jesen 2016//2. dio

Modni trendovi za muškarce - Jesen 2016//2. dio

Modni trendovi za muškarce - Jesen 2016//2. dio

Modni trendovi za muškarce - Jesen 2016//2. dio

Ovaj put nemam pitanje za vas već molbu da ovu jesen pronađete sebe i nađete vaš statement odjevni predmet.


Izvori slika:
1. http://www.6pm.com/rj-colt-marine-brown-brown
2. http://www.zappos.com/dr-martens-8761-black-fine-haircell
3. http://www.shoebuy.com/caterpillar-haverhill/632345/1293580?cm_mmc=ca_sb_polyvore-_-none-_-none-_-none
4. http://www.harryrosen.com/footwear/dress-shoes/churchs/leyton-leather-derbies/p/53771287