Modni trendovi za muškarce - Jesen 2016 //1. dio


Zdravo svima, jesen je stigla! I ako nemate blage veze kako da pripremite vaš ormar i vašu odjeću da bude u skladu sa najnovijim trendovima onda je ovo pravi post za vas.
Ono što me raduje ovu jesen jeste činjenica da military style dominira u skoro svim aspektima koje ću pokriti(boje, dezeni, odjeća, cipele, itd.). Ovaj post sam podjelio u dva dijela. U prvom dijelu pažnju dajem bojama i dezenima, a u drugom ću pisati o odjevnim predmetima, modnim dodacima i cipelama.

 Boje

Kada su boje u pitanju, ove jeseni, imajte na umu da će doći do izražaja maslinasto zelena, navy plava, smeđa, bordo i ostale boje sa "prigušenim" tonom. "Prigušeni" ton neke boje se dobiva miješanjem neke boje sa sivom ili bijelom. Važno za napomeniti je da će ove jeseni biti popularno da gornji I donji dio outfita bude iste ili slične boje, po mogućnosti i istog materijala npr.: jeans jakna i jeans hlače.

Dezeni

Dezeni, kojim se daje puno pažnje i popularnosti ove jeseni, su orijetnirani ka military stilu što znači da su mornarkse stripes (stripes generalno) i klasični camouflage must have. Pored toga, iako smatram da je došlo vrijeme da se o njima više ne piše, ove jeseni jako atrkativni će biti florali ali u bojama i tonovima koje sam gore naveo.


Ovo je sve za danas, u komentarima dole recite mi da li se slažete sa ovim što sam napisao i koji bi vi trend iz prošlosti voljeli vratiti da bude ponovo in?