Razgovor za posao


Danas (večeras) sam vam spremio nekoliko savjeta o tome kako se treba obući za razgovor za posao. Zapamtite da poslodavac o vama može stvoriti utisak već nakon 30 sekundi na prvom sastanku/razgovoru. Znači vaš poslodavac već ima utisak o vama, a vi niste ni progovorili. Jedino što vam preostaje jeste da se dobro obučete i da radite na vašem stavu.
Prije svega, morate znati da su se vremena promijenila i klasično crno i odijelo je postalo kliše što se tiče toga, naravno postoje izuzetci gdje se odjela mogu nositi na razgovor za posao ali to je isključivo samo za ozbiljne kompanije i ozbiljnje pozicije (npr.: brokerska kompanija, uredski posao, itd.). Ovo ne znači, ako idete na razgovor za posao van navedenog da  možete obući bilo šta i nadati se najboljem ishodu. NE!
Jako je bitno da izgledate pristojno, ambiciozno, ležerno sa dozom otjemnosti i  samouvjereno da vi želite taj posao. Sa kombinacijom klasične košulje (siva, bijela), sakoa, jeans-a i patika ne bi trebali da ostavite loš utisak.